Google+ Riddick's Realm: Veci čo ma serú

04 júna 2012

Veci čo ma serú

Na internete existuje dvojica Čechov s dobrými prezývkami, ktorí vedú blog 1000 věcí, co mě serou. Keď som naň natrafila prvýkrát, povedala som si: škoda nápadu, s ktorým ma zase niekto predbehol. Ale partnerská dvojica blogerov ho aspoň poctivo plní a číta ich viac fanúšikov, než ja budem kedy mať.

Očividne nie som jediná (to som si však nikdy nemyslela), čo si dlhodobo pestuje schopnosť farbisto odrbať detaily všedného života. Niekedy je to viac zábava, než skutočné nadávanie, ale poznáte to - sú veci, ktoré keď vás notoricky otravujú ako drzá mucha, tak vás časom začnú naozaj dráždiť.




Či už ide o bilbordový exhibicionizmus, ezotericko-životosprávne kraviny, energiou nadupaných moderátorov alebo niektoré spoločenské zhovadilosti. Veď dobrý hejt nemôže byť zlý, človek sa aspoň vyventiluje.

S každoročným návratom horúceho počasia ma pravidelne nasiera aj bedákanie rosničiek a hlásateľov o tom, aká je to strašná tragédia, keď teploty klesnú pod 30 stupňov Celzia alebo nedajbože hrozí dážď!
Veď načo je prírode voda? Voda je len na kúpanie pre ľudí a ak sa prejavuje v inom skupenstve ako kúpaliskovom, jazernom, prípadne ako nutná súčasť na výrobu mojitka, je zlá, zlá, zlá.

Typická letná predpoveď počasia v médiách vyzerá tak, že sa euforickým hlasom povie, ako bude zase kurevsky teplo a potom príde dramatické zníženie hlasu (podľa charakteru rádia či televízie sprevádzané smutným komentárom), ktoré ohlási, že koncom týždňa klesne teplota pod tridsiatku, takže sa nám menej intenzívne bude pariť z kečiek.
Veď leto bez úpalu a mokrých máp pod pazuchami kravaťákov nie je to pravé. Po takejto nepriaznivej predpovedi počasia sa zníži počet bikini-girls na mestských plážach a v MHD sa možno bude dať dýchať... aké neštýlové...

Blbé na tom je, že sila médií sa prejavuje na ľuďoch, ktorí tieto názory zdieľajú a šíria ďalej. Náhodne odpočuté rozhovory o počasí mi potom privolávajú dávivý reflex. Ak sa ma niekto náhodou spýta, čo si o tom myslím, úprimne a s diabolskou iskrou v oku odpoviem, že ja mám zo zmeny počasia radosť, lebo aspoň na chvíľu nebude tak zasrane horúco. Mali by ste vidieť tie pohľady :-)

Poviete si, že tu zbytočne bičujem len aby som bičovala, lebo veď teplota nižšia o 2 stupne je ochladenie a teda bude chladnejšie ako deň predtým. Ale keby ste počuli ten štýl a tón, akým to moderátori (ešte lepšie zúfalé moderátorky) hovoria... akoby sa prinajlepšom rúcalo národné hospodárstvo, alebo v Tatrách vybuchla sopka...

Namiesto 31 v tieni bude len 29, panebože! Určite si ráno vezmite šatku na krk a teplé ponožky! A pre istotu nevychádzajte z domu, lebo vám letná prehánka zničí starostlivo budovaný účes, ktorý potom neudrží ani Drei Wetter Taft.
A ak práve na víkend vychádza vietor a búrky (hoci bude stále mega-hic), apokalypsa je za rohom!
Zachráň sa kto môžeš!


P.S.: Na hejty a podobné bičovanie som si tu založila rubriku bič Riddič, v ktorej by mali byť všetky články (vrátane knižných recenzií), ktoré sú drzé, odporne kritické a inak urážlivé. Príjemné čítanie prajem :-)

8 komentárov:

  1. Pekne a s vervou napísané. Len toľko, že Česi majú radi "srandu" každého druhu, my trochu rozlišujeme, možno na škodu vlastného uvoľnenia. Mňa vždy "poteší" správa, keď počasie už týždeň neklesá pod +35, že "naďalej bude `pekne` a veľmi teplo", hoci by sme potrebovali dážď ako soľ. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej, keď počujem tie ich formulky, je mi jasné, že budem ďalší týždeň nasratá a unavená z tepla :-)

      už sa to blíži :-( už teraz si vážim každý deň, keď je zamračené.

      hej a samostatná kapitola je, keď prídu v apríli či máji prvé horúčavy a rosničky akosi zabudnú, že nie je júl a pri následnom ochladení horekujú, aké je to strašné, že tá vlna tepla nevydržala bez prestávky aspoň do októbra!

      Odstrániť
  2. hmm nemá to správnu šťavu tohto mindžovacieho fóra z kybérie https://kyberia.sk/id/63679 :-) ale predpokladám že nie je public readable

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie je public, takže neuvidím... ja sa snažím byť čo najmenej vulgárna (tu som sa dosť odviazala), lebo toto má byť slušný blog prevažne o knihách :-D

      Odstrániť
  3. ja sa teším, že je pod mrakom, daždivo... teda aspoň poprchá, ale s nádejou čakám na riadnu búrku. a nech je takto celý týždeň. nech sa aj ja môžem týždeň tešiť, že je počasie podľa mojich predstáv :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. budeme sa tešiť spolu :-) kým zase nevyhrajú hicu-chtivé rosničky a pipinky, pre ktoré je deň bez opaľovania bruška stratený.

      Odstrániť
  4. ach, ja uz tak tuzobne ocakavam burky... a fakt, aj v parku ostatne mamicky frflu, len co sa trochu ochladi. nedajboze, aby sprchlo.ja potom vzdy poviem, ze ved uz je tak sucho, ze nebude uroda a ze dazd treba.
    ale mam pocit, ze slnkomilna cast obyvatelstva by uvitala, keby prsalo vzdy len na polia, ale pri vode a v parkoch by ostalo pekne sucho.
    ja by som este bola ochotna prijat model, ze v noci prsi, cez den je pekne.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nevadi mi ked prsi, akurat ked prsi na mna a nemam parapel.
    Ani teplo mi nevadi, pokial nie som prave zosnurovany v trojdielnom obleku s kravatovou uzdou na krku.
    Zime ja taktiez OK, len by sa standartne mohla zacinat cca. 50km od lyziarskeho strediska - a v tejto hranici by sa mohli drzat aj haldy snehu (v meste len taky romanticky poprasok bohato staci).
    Ani rosnicky ma vobec nevytacaju - su to vlastne len lepsie vyzerajuce reprodukcne zariadenia...a pokial ich nahodou mam na obrazovke, tak sa na ne pozera lepsie, nez na reproduktor.

    Takze ako je vidiet - na rozdiel od Anet som uplne pokojny, kludny, optimisticky clovek, ktoreho len-tak nieco nerozhadze.
    Vlastne jedine co ma serie je, ze Svet odmieta fungovat podla MOJICH pravidiel :-P

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).