Google+ Riddick's Realm: Mucko milujem ťa, nech to vie celé Slovensko!

07 augusta 2009

Mucko milujem ťa, nech to vie celé Slovensko!

(lebo to určite každého zaujíma)

Príkladov ľudskej hlúposti je naokolo veľa. Možno až príliš.
Ako keď dnes ráno moderátorka rádia Viva zahlásila, že ráno bude spočiatku stredná, neskôr malá oblačnosť, takže podľa nej to znamená, že bude zamračené...
Sherlock Holmes by potreboval čerstvú dávku morfia, aby strávil takú úžasnú dedukciu.
A klimatizáciu, aby prežil dnešný hic.
Jojo, moderátori našich rádií ma vo všeobecnosti už dlho ohromujú, ale o tom inokedy.

Dnes o verejných prejavoch lásky.




Rozhlasová relácia pre starších "Hráme jubilantom", plná ľudoviek a romantiky á la František Krištof Veselý už dávno nie je jedinou príležitosťou, ako pohladkať ego rodinného príslušníka verejným pripomenutím jeho zaprášenej existencie.
Nielenže každý pablb môže zavolať do rádia a rozsievať svoje unikátne názory - v poslednom čase sa ako huby po daždi rozmnožili aj masmediálne priania k narodeninám a vyznania lásky.
Keď si v regionálnych novinách rok čo rok na Valentína manželia Chrobajsovci vymieňajú vyznania, je to sranda. Keď v tých istých regionálnych novinách starí rodičia poprajú šťastné narodeniny 7 ročnej Vanesske, dá sa to pochopiť... Vyrástli na vidieku a chcú, aby všetci známi aj známi známych videli, akí sú originálni, že sa majú dobre, ich deti sa majú dobre a ich vnučka je krásne malé dievčatko (ako všetky ostatné:-p).

Ešte aj keď si grafik z mediálnej agentúry vymyslí, že venuje rodičom bilbord
k výročiu svadby, je to zaujímavá recesia. Len trochu ju kazí ordinárny názov článku zvolený pre jej prezentáciu (aj tým ukazuje, že ani jemu nestačí, aby o tom vedeli jeho rodičia a známi, chcel sa pochváliť ďalším štyrom tisíckam ľudí - a najradšej celej republike). Ale...

Ale už by som sa mohla dostať aj k jadru pudla...
Takže okrem predošlých reprezentatívnych príkladov som videla už aj bilbordy so svadobnými fotkami či dodnes nepochopené priania šéfom k narodeninám (nie kvôli šéfom, ale čudnému dizajnu).
Evidentne dnes nie je nič komplikované si takúto osobnú reklamu vybaviť. Druhá vec už je, že niektoré veci by mali byť zakázané niektorým ľuďom.

Lebo včerajší autobusový zážitok, to bol naozaj vrchol.

Frčali sme si to práve cez stred križovatky Bajkalskej a Prievozskej, keď som pohľadom zachytila veľmi biedne graficky spracovaný bilbord. S rafinovane rozmazaným okrajom na ňom bola fotka dákeho prcka, k tomu červeným písmom "Všetko najlepšie k 1. narodeninám prajú rodičia". V ľavom dolnom rohu fotka tých rodičov v tvare srdiečka s rozmazanými okrajmi...
Shit.
Keď už majú zbytočné prachy a odvahu na takýto druh sebaprezentácie, mohlo to aspoň lepšie vyzerať.
Hneď po prvom šoku z "umeleckého" spracovania mi to došlo - k prvým narodeninám?!?
K prvým???
Prečo, pre všetky umierajúce slnká špirálovej galaxie, niekto venuje bilbord k narodeninám dieťaťu, ktoré si ešte ani neuvedomuje, že nejaké narodeniny má a už vôbec nie, čo to znamená? (okrem torty, z ktorej dostane dve sústa a jednej horiacej sviečky, ktorú mu nedovolia chytiť ani ochutnať)
Kto sa naň bude chodiť pozerať? Ockovi kolegovia? Mamičkine kamarátky? Čo si má o ňom myslieť anonym ako ja? Mám oceniť rodičovskú lásku, investíciu, "originalitu"?
Neviem do akej intelektuálnej skupiny takýchto rodičov zaradiť.

Ale už vidím pyšnú mamičku ako si v nedeľu vyjde s oteckom aj kočíkom na prechádzku, postaví sa na ostrovček uprostred jednej z najrušnejších bratislavských križovatiek a slintajúcemu batoľaťu ukazuje na bilbord: "Miláčik, tam si na obrázku, vidíš? To ti ocko s mamičkou dali k narodeninám, aby celé mesto vedelo, aký si ty poklad! Ako ťa ľúbime! Otecko nás teraz odfotí, aby sme mali pamiatku."
Otecko si medzitým ponadáva, keď mu trikrát do záberu vbehne plachtový kamión a raz dodávka, ale však to nevadí, má digitál, kúpený práve na tento účel v poslednej akcii Euronicsu.
Mamička ešte malému Nicolaskovi vysvetlí, že v stredu sa prídu na jeho papierové zvečnenie v histórii hlavného mesta pozrieť starí rodičia až zo stredného Slovenska (lebo potom bude súkromný plagát opäť nemilosrdne vytlačený reklamou na poisťovňu)... a život sa zase vráti do starých koľají.
Ale tie fotografie mediálnej kariéry malého Nicolaska, tie im zostanú navždy. Ak sa podarí, budú k nim každý rôčik pribúdať nové. Zaradia ich do samostatného albumu venovaného synčekovým životným úspechom, ktorý triumfálne nechajú kolovať pri slávnostnom obede k promóciám na Ekonomickej univerzite.

A potom sa ešte bratislavčania urážajú, keď im niekto povie, že Blava je len veľká dedina... pritom je taká istá ako zvyšok tejto malomeštianskej krajinky :-)

25 komentárov:

  1. Nie, nestihla som. Ak nezabudnem, pokúsim sa ju urobiť dnes, keď zase pôjdem busom okolo. A čo ten vyplazený jazyk? Akože bez fotky neveríš??

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ha ha ha :)))

    Ja osobne, pre vlastné blaho, si vždy pri podobných veciach poviem "Určite sa niekto stavil. Áno, tak to bolo. Je to stávka. Nie, ľudia jednoducho nemôžu byť takíto jeb*utí."

    Príde mi to absurdné :) ale výborne som sa pobavila Anet, len tak ďalej :))) mne osobne ešte strašne lezie na nervy tzv. rádiové vyznávanie lásky - "Prosím, zahrajte môjmu macíkovi, ktorého strašne milujem a sme spolu dva mesiace, ďakujem." Lebo celýýýý svet strašne, bytostne zaujíma jej macko aj ich aktuálny stav mesiacov :) Sakra, a už sa mi otvára nožík vo vrecku. Idem sa ukľudniť.

    Veď to sa určite iba niekto stavil ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. HAHAHA, anóó, Jennka ideš :-D
    V tomto prípade sa možno stavili rodičia medzi sebou, že koľko rokov vydržia vycapovať bilbordy k narodeninám ich pokladíka ;-) Len dúfam, že zostane jediný, alebo že dobre zarábajú, lebo keď si chcú z toho urobiť hobby, mohlo by im to nakoniec nabúrať rozpočet.
    "Všetko najlepšie k 33. meninám prajú rodičia" :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. dodatok - rádiá sú v tomto celkovo fenomén, počúvať hociktoré komerčné rádio v podvečerných hodinách je pre cynika samovražda... "Pampúšik, veľmi mi chýbaš" (asi šiel v sobotu na futbal), "Láska, strašne ťa milujem, odpusť mi!" (že som zase na diske pošukal tvoju najlepšiu kamošku)...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. He he :)

    V takých momentoch nedokážem zabrániť mojej ruke, aby sa nahla a vypla to :)) ešte lepšie sú:

    "Už to nikdy nespravím!"
    "Je zo mňa úplne iný človek!"
    "Vážne som sa zmenil!"
    "Si tá jediná/ý na celom svete!"

    ha ha :) za týždeň počuješ "Prosím, zahrajte mi nejakú smutnú pesničku, práve som sa rozišla s frajerom, ktorý ma nevedel prestať podvádzať." :)) je to tak neskutočne romantické, až mám chuť preplieskať osobne tých ľudí, nech sa zobudia.

    O sviatku Sv. Valentýna ani nehovorím!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tlieskam postojačky. K téme aj spracovaniu. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. damy smekam a odhazuji v dal ... rozsoupli ste sa paradne, mizantropove srdce plesa :)))

    keby hrali aspon toho kristofa veseleho, ale jubilantom hraju zasadne zmesku senzusu, dychovky a elanovsky odrhovacie. pamatam si ze u bejvalky to doobeda bezalo furt, ked jedna relacia skoncila tak sa preladilo na dalsiu ... a ked uz siestykrat pocujes CO-ZE JE TO PATDESIATKA ... no proste mozem byt rad ze som nemal strelnu zbran, inak by som vam sem nepisal...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. "...horiacej sviečky, ktorú mu nedovolia chytiť ani ochutnať..." 100 bodov! :) Neviem preco ale toto ma dnes akosi dostalo (omamne latky v tom snad nie su ;) ).

    Ze ja uz radio nepocuvam, chvala vsetkym pozemskym bohom :) A rano ked ma budi, si nastastie nikto nic (a nikomu) nepraje :)

    Mimochodom, na prerastenu dzedzinu menom Blava mi nesahaj! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hyena - ďakujem za pochvalu, ale nezdá sa mi, že si ju zaslúžim. pri jej čítaní som sa tak nafúkla od pýchy, že som si radšej článok prečítala znova a pokúsila sa vžiť do situácie, ako by ho videl skúsený novinár, publicista a autor - a zistila som, že mi priveľmi lichotíš ;-) ale aj tak vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Geronimo - úprimnú sústrasť. Neviem, čo boli za rodinu, ale ver mi - ona nebola tá pravá. Vieš si predstaviť, že keď sa ohlásia gény - a ony sa ohlásia! - že by si strávil druhú polovicu života počúvaním takých relácií??? ;-D

    Mick - supéééér, konečne si niekto všimol a oceňuje tieto malé bombičky, ktoré pravidelne rozmiestňujem do textov. ale som ftipná, kua! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. esteze to nebola ta o ktorej sme hovorili, tato bola z temnych dob mojho zivotneho stredoveku :))))

    a kludne bud pysna, sral pes vsetkych skusenych novinarov, ty pises dobre, ftipne, zabavne a pre normalnych ludi. mas byt na co pysna

    OdpovedaťOdstrániť
  12. :-) ger díky, nicméně, tým skúseným novinárom, publicistom a autorom myslím Hyenu. to už je pán písač, tomu sa nikdy nevyrovnám ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Verim, to len ze podpichujem. :-) Viem si predstavit, ze vybrat fotak, nastartovat, nastavit, atd. atd. to chvilu trva a chvila nepostoji, i ked nie je krasna...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. no, veruže som sa v piatok asi neskoro spamätala alebo čo (tryskom som pred križovatkou zapínala foťák na mobile!), ale jednoducho som ho nestihla, nenašla, nevidela... priznám sa bez mučenia, neviem či ho vymenili, ale na mieste, kde si ho pamätám, už nebol, ale aj tak verím, že to nebola halucinácia - takúto vec si jednoducho ani moja bujná fantázia nevyhalucinuje, to sa nedá, to muselo existovať! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. JEZIS MARIA, STRASNE DOLEZITE!!!
    LEV, MAM DOKAZ!!!
    POZRITE SA, TO JE ONO!!!!!!
    http://www.pasternak.sk/petka_billboard_072009/index.htm

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ehm, a urobili pre ňu aj oslavu v reštaurácii... http://www.pasternak.sk/petka_1rok/index.htm
    ufff, no comment

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ach jaj tak to je humac. to maju ti ludia taku potrebu exhibicionizmu alebo preboha co to je? .... a nie len to decko, ale drbnut na web ze nam zomrela mama???????????
    tento svet uz naozaj nie je pre mna...

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Dik, Dick, za odkaz u mna. Zatial sa mi nepodarilo zapnut si u Teba e-mailove odkazy, ze novy diskusny said.

    K podstate: hard core. Len tak letmo som si pozrel fotky z oslavy v mastali a je to maximal brutal. Nasekali tam vsetko, co fotak dal, aj uplne ondakoviny.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. No jo, mnohí ľudia nemajú ani takú veľkú svadbu, ako oni mali oslavu narodenín jedného škvrňaťa.

    Očuj, Lev, veď kedykoľvek zadávaš komentár, je tam políčko na zafajknutie notifikácie... to si neskúšal?

    OdpovedaťOdstrániť
  20. aspon nieco v nasej civilizacii prekvita :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. vyborne napisane! jedine, ze fakt som cakala, ze dieta bude nicolasko, sophie, nicole alebo chiarka.
    billboard v kombinacii s webom to je uz trochu silna kava.
    s

    OdpovedaťOdstrániť
  22. ďakujem. veruže aj mňa také obyčajné meno prekvapilo. ale nie je to zase až také prekvapivé, kvázi-intelektuáli sa dnes musia odlíšiť od úplných malomeštiakov tak, že dávajú tradičné mená. a kto si zvládne urobiť hentakú internetovú stránku, to už nie je totálny lúzer ;-p
    avšak ešte stále po sebe nechávajú stopu nečistých zámerov, keďže dcéra dostala meno odvodené z mužského ;-) hovorí sa, že rodičia pomenúvajúci dievčatá odvodenými ženskými menami v skutočnosti chceli syna a takto to dávajú najavo ;-D
    moji rodičia chceli pôvodne synov, ale napriek tomu ani jednu dcéru neoznačkovali ako Petru, Vladimíru, Františku alebo Jozefínu ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. mne sa pacia niektore mena odvodene od muzskych. konkretne petra sa mi paci velmi. nakoniec, som asi posledna, kto by sa mal vyjadrovat k menam druhych deti, kedze moji dvaja maju dost divne mena. mladsi priam extremne. nikedy sa cudujem, ako k tomu vobec dosli. mozno sa mena sami nalepia na deti a rodicia su v tom nevinne.
    ovsem billboardy a okazale oslavy narodenin, z toho sa rodicia len tak nevyvlecu.
    santal

    OdpovedaťOdstrániť
  24. ..som sa pobavila:-)..web je este viac fasa:-)) ach jo..
    Ja osobne mam s tym problem - masove, exibicionisticke zavesovanie fotiek svojich deti na net, board...hocikde. Svet je plny zlych ujov a tiet... ale chapem, ze maminka sa len tak s holou ritkou na net nezavesi...:-))
    Fakt brutal...

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).