Google+ Riddick's Realm: Riddick na Istrocone!

01 septembra 2009

Riddick na Istrocone!

Niektoré veci sú v živote isté.
Napríklad, že ešte stále NEmám vybavené ubytovanie na Istrocon, takže netuším kde a či budem spať; že do Istroconu sa mi už NEpodarí schudnúť, aby som sa nemusela hanbiť, že potrebujem vodičský skupiny C sama na seba; alebo, že ma už nikdy NEvezmú na Jedi Academy, lebo som príliš stará...
Ale niektoré veci sú isté aj z pozitívneho hľadiska. A síce, že po rokoch pasívnej účasti na kadejakých slovenských a českých conoch sa Riddick konečne nakopla a uvedie vlastnú prednášku.
Keby len jednu!
Ale hneď dve!


Tá menšia, osobná, bude venovaná mojim obľúbeným elektronickým a predovšetkým audio knihám. Pokúsim sa do nej napchať všetko podstatné o týchto nových spôsoboch vstrebávania literatúry, hlavne informácie o ich druhoch a spôsoboch použitia. Pokiaľ sa bude v prednáškovej sále nachádzať "prenosová sústava" (noťebúk a nejaké repráčiky), okorením suché rozprávanie konkrétnymi ukážkami z tých najzaujímavejších slovenských a českých audiokníh.
A či sa podarí spojiť s niektorým z vydavateľov a prípadne získať sponzorský darček na nejakú tú záverečnú súťažičku, to ešte neviem. Zobral si to na starosť patrón Fantáziastanu, ale bohužiaľ zatiaľ nemôžem nič sľúbiť.
V rámci prednášania bude asi dosť čítania z papiera, keďže nie som politik a nikto ma netrénuje na pamätanie si plamenných rečí... a vzduch bude elektrizovať trémou, ale ak máte gumové podrážky, hádam sa niet čoho báť. Keď niekoho od nervov trafí šľak, budem to ja.

Ale dúfam, že k tomu nedôjde, lebo druhá udalosť intergalaktického významu sa s najväčšou pravdepodobnosťou odohrá až potom:

Tá väčšia, dôležitejšia prednáška, s pôvodným pracovným názvom Paralely medzi míľnikmi fantastiky 20. storočia, bude prezentovaná pod hlavičkou môjho domovského SAFA klubu, pretože sa na nej podieľa viacero jeho členov.
Okrem teoretického textu nabitého zaujímavými "faktami" o spoločných znakoch troch kľúčových fantastických fenoménov, Pánovi prsteňov, Hviezdnych vojnách a Harrym Potterovi - ktorý som pripravila ja - sa môžete tešiť na improvizované divadelné scénky v podaní ďalších členov nášho klubu.
Scénky sú starostlivo povyberané zo scenárov všetkých relevantných filmov a hlavne sa nenechajte pomýliť tým priposrane serióznym názvom. Pôvodne to bolo myslené ako prudko vedecký text, okorenený len mojou tradične nadrzlou štylistikou. Ale keď hlava separatistickej frakcie SAFA klubu Ivan zmanipuloval šéfku Riddick, aby z eseje spravila prednášku s divadielkom, otvorilo sa hneď mnoho príležitostí ako z toho urobiť nehoráznu frašku :-)
To ale neznamená, že nebudú chýbať vážne scény! Medzi nimi napríklad aj Boromirova smrť, zmrzačenie Anakina Skywalkera... a podobne. Snáď ich neumelé podanie nevyvolá salvy smiechu v nesprávnych chvíľach! Viac však neprezradím, musíte sa prísť pozrieť.

Nový, už oficiálny názov teda znie Čo majú spoločné Pán prsteňov, Hviezdne vojny a Harry Potter? Viac, než si myslíte! a ak sa k tomu každé ohnivko našej malej retiazky postaví dostatočne zodpovedne, úspech je určite zaručený.

Takže vás pozývam užiť si osobnú skúsenosť so mnou a mojou partiou málo, ale presne trafených fantastov. Hľadajte nás v priestore s názvom Fantáziastan. Prednášky sú plánované na piatok a sobotu (pod)večer.

Žite dlho a blažene... a vidíme sa na Istrocone!


UPDATE
Súvisiace články: Súčasné možnosti využívania elektronických a audiokníh (prednáška 1 v textovej podobe)

7 komentárov:

  1. shit shit shit shit, ten piatok mi asi nevyjde :( ... ale v sobotu som tam tak sa tesim - nezabudni si ficku na ten autogram do fantazie :P ... a neboj, ani mne sa nepodarilo schudnu tak sa mozes za mna schovavat :P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak to sa aj ja teším o kus viac ;-) ficku hádam nezabudnem... ale mala by som si ten autogram natrénovať, čo povieš? ešte som sa nikam nepodpisovala *nervózne zahryznutie do pery*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no tak prestan zuzlat peru a trenuj trenuj trenuj, este mas tyzden aj kustok :))) ... autogram musi byt paradny lebo ked budes slavna tak ho predam za tazke prachy :P

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to skôr zhnije v pivnici medzi hromadou iných starých časopisov :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak to nie, ja si ich pekne davam viazat a skonci v policke :P

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak toto si nemozem nechat ujst! Kurnik sopa :) ty tam budes uz od piatku? Ak som dobre rozumela? A budes vo fantazia stane stale? Chcem sa stretnut :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jennka, s radosťou :-) Jasné, že budem od piatku, prídem po robote, snáď do piatej. A Fantáziastan bude môj druhý domov (prvý bude asi bar, LOL). 1 prednášku som žiadala na piatok 20:00, druhú na sobotu 17:00, ešte neviem presne, či tieto termíny dostanem :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).