Google+ Riddick's Realm: Vot kto budet Miss?

25 októbra 2009

Vot kto budet Miss?

Pozerala som českú Miss 2009. Nie celú, zapli sme to asi v polovici promenády v plavkách. S prestávkami sme tú šarádu absolvovali do konca. Interesantné...



Prvé, čo ma zaujalo, boli nádherne zvýraznené bujné poprsia slečien. Aj tých, ktorým moderátor čítal horné miery 83, 84... Čo ma trochu prekvapilo, lebo za starých čias, keď "plavky" na súťaži o titul Miss boli len kúskom čiernej elastickej látky, tieto dievčatá neklamne pripomínali ohoblované dosky. Dnes je všetko inak a plavky robia kočkám službu, miesto aby ich zrádzali. O výslednom efekte čosi vypovedá aj môj tip na 95 centimetrov okolo hrudníka najkyprejšej sexice, akú tam mali. A to som ten odhad ešte prispôsobila bývalým skúsenostiam z missiek, že 95 je absolútne maximum, aké sa v týchto súťažiach vyskytuje (o hypotetických príčinách môžeme podiskutovať osobne). No tak tá sexbomba mala v skutočnosti 92. Poviete si, tri cenťáky hore-dolu. So správnou podprsenkou však aj tri cenťáky môžu vyzerať ako 10.

Potom spieval Kája. Na full playback. Oukej, Kája už nikoho nemusí presviedčať, že vie spievať. Asi mu nechceli kaziť čaro osobnosti ani pohybovú kultúru nejakým trápnym mikrofónom. Lucii Bílej by zase bola škoda pokaziť cyklámenovú róbu alebo nablýskané havranie vlasy... Holt dojem z takého nóbl programu má byť ultimátne nóbl. Má to svoje pravidlá. Ale je to len môj názor, že plný playback je trápny za každých okolností?

Potom som zachytila dve devuchy odpovedať na otázky. Tie boli tiež trápne. Svetový mier zastaral, v móde je charita... Dvadsať sekúnd na rozmyslenie, pre nás v telke medzitým zostrih zákulisných pózovačiek missky v očakávaní.
Tá, čo vyzerala ako škriatok, koktala a ékala, vďaka čomu sa jej jednovetový príspevok zdal dlhší. Druhá pôsobila príjemne i sebavedomo, ale mala trochu konskú hlavu, každé oko iné a obočie v rôznej výške (neveríte?). "Tá má nesúmernú tvár, nevyhrá," vyslovila som svoj súd na rovinu a nahlas, napriek tomu, že sa volala Aneta. Nuž, keď ide o spravodlivosť, nepoznám menovca. No priznám sa, že vo mne trochu hlodal červík pochybnosti...

Poviem vám, tie červíky sú svine. Oni vedia lepšie ako my, naivní diváci, čo ako funguje.
Je asi iróniou osudu, že škriatok, čo má pri úsmeve hneď pod nosom zuby a nevlastný potomok Shannen Doherty obsadili vedúce miesta v súťaži... Tretie a prvé.
Len vicemiss bola taká normálna pekná blondína s trochu širším nosom.
A aspoň Miss sympatia vyhrala dievčinka s rozprávkovou tváričkou Šípkovej Ruženky. Vidno, že o tomto titule rozhodovala verejnosť. Tam je aspoň výber pochopiteľný.
Ale kto vyberal prvé tri, to je mi záhadou.
Jediné, čo nás (či skôr susedov?) môže utešovať, je skutočnosť, že v Čechách je to s misskami presne ako u nás. K dispozícii je dvanásť krásnych kočiek ako obrázok, ale do víťaznej trojice sa vždy dostanú aspoň dve, ktoré vyzerajú divne... Dosť často tá najdivnejšia víťazí. Ako teraz.
Aneta.

zľava Šípková Ruženka, Škriatok, Shannen a Bloncka
foto iDnes.cz, klik na obrázok = zoom

P.S.: Korunky. Moderátor samozrejme musel pred každým odovzdaním najčastejšie padajúcej trofeje na planéte omieľať sponzorské formulky o tom, že ju vyrobil Niekto v spolupráci s Nejakým (už renomovaným) zlatníkom. Ale opäť ma oklamali, lebo pri toľkom ospevovaní som čakala, že mi tie korunky minimálne vyrazia dych, ak náhodou pri tej finálnej neupadnem do mdlôb... Tá prvá, čiže tretia, sa mi zdala na prvý pohľad zaujímavá. Len dovtedy, kým som si neuvedomila, že tá druhá je rovnaký model, len je namiesto bronzového prevedenia v striebornom. Zašomrala som si pre seba, že korunka pre víťazku bude asi taká istá, len v zlate. A stále ešte dúfala, že moja strakoidná duša sa pokochá na niečom extra.
Ale nie. Korunka pre víťazku bol iba ďalší inofarebný klon tých predchádzajúcich. A to masívne sklenené žezlo, to k nej sadlo ako šaratica ku kyslému mlieku...

8 komentárov:

  1. Oka. Po prvotnom šoku že si sa skutočne odhodlala sledovať niečo ako je MISS (tipujem že z čisto dokumentačných dôvodov) a druhotnom šoku, že si bola k celej súťaži ešte vcelku veľmi jemná :) som sa na článku s chuťou zabávala :)

    Ako vždy výborne napísané, ALE - chcem viac!! Je toho málo!! Publikum pýta VIAC :))

    Nuž ale k Misskám - ja osobne prehlasujem, že do súťaže MISS sa žiadna skutočne krásna žena neprihlási. Neviem prečo to tak je, ale JE to tak. Druhá vec, súťaže MISS už dávno nie sú o kráse, je to všetko business. Krásne je to vidieť na Miss World, to je ČISTÝ obchod...ostatné súťaže krásy nie sú žiadna výnimka :)
    Ako to že svetový mier už nie je v móde? Smutné...to bola z celého programu najzábavnejšia časť, spolu s voľnou disciplínou, ktorú potom zrušili...muhaha :)

    No, ale mňa najviac fascinuje to, ako všetky tie "krásne" dievčatá pomáhajú v domovoch pre bezdomovcov, dôchodcov, poprípade (keď už nič iné) chodia venčiť psíkov do útulku...:))))

    P.S. Tie korunky sú hnusné!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jennka a čoho viac? :-D Ohovárania, irónie, sarkazmu? Mnom... jednak nechcem riskovať, že si niekto všimne, že sa mu stúpa na otlak (to sú na mňa príliš veľké zvery a dnes má normálny človek už dosť ťažkú paranoju z toho, ČO a KOHO vôbec môže (hoci žartom) ohovoriť... a jednak mi to zase AŽ TAK žily netrhá, aby som sa adekvátne rozčúlila. To vieš, čím dôležitejšia vec, tým viac jeden prská :-)

    A už tradične ďakujem za pochvaly, nesmierne ma teší, že som našla čitateľov, ktorí chápu môj zmysel pre... pre čo vlastne? Whatever ;-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chápem. Ak ti to netrhá žily, tým lepšie :) sú na svete horšie veci ako kráľovné krásy :))

    Myslíš zmysel pre humor? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ehm.........tie korunky......... skoro ako slepacie hrebienky, nie? ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. zrejme ani tvorcom..... alebo zeby hej? }:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. nóóó... pri umelcovom zámere človek nikdy nevie ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásna predstava tej nádhernej irónie :))))

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).