Google+ Riddick's Realm: Indoorový slalom

01 júla 2009

Indoorový slalom

Ja viem, spojenie mojej osoby so športom vyzerá vysoko nepravdepodobné. Zahoďte predsudky, idem vám predstaviť novú športovú disciplínu.

Indoorových, inak povedané halových športov je celá hromada. Väčšinou k ich pestovaniu potrebujete nejakú tú halu. Objavila som však jeden unikátny šport, pri ktorom je to presne naopak - čím menej priestoru, tým lepšie!


Nazvala som ho indoorový slalom.
Podľa okolností rozlišujeme jeho poddruhy na kuchynský, spálňový.... či všeobecne izbový, prípadne chodbový alebo schodiskový (zvýšená náročnosť).

Čo k tomu potrebujete?

1 starý dom bez strechy (ktorá práve chýba, pretože je v procese prípravy na prijatie novej)
1 poriadny dážď (ak sa chcete vypracovať na profesionála, odporúčam stredoeurópsku variantu monzúnového obdobia, aspoň takých 10 daždivých dní vkuse, momentálne ideálne podmienky!)
1 bandu nezodpovedných stavbárov (ktorí možno vedia murovať, ale zakrývať stavby na ochranu pred dažďom sa asi učili na Sahare)X (= veľa) nádob na zberanie kvapkajúcej či tečúcej vody (napr. hrncov) a všetky použiteľné savé materiály, ktoré ste ochotní obetovať v mene vášho budúceho rodinného šťastia (handry, utierky)
Voliteľná prísada: 1 manažér stavby, ktorý sa riadi heslom "všetko vyriešime", ale zabúda podotknúť, že koncovka v slovese vyriešime nekladie dôraz
na 1. osobu množného čísla, ale na budúci čas. Čo najbudúcejšie neurčitý.

Nuž a vám nesmie chýbať trpezlivosť a nadšenie pri športovaní! :-)
Priestor na trénovanie sa pripraví takmer sám.
V prvom rade naprší.
Stavbári prikryjú holé stropy plachtami.

Prvý raz je vhodné, aby to spravili oneskorene - nič nepraje indoorovému slalomu tak, ako stavbári pozorujúci prietrž mračien z bezpečia vedľajšej budovy. Keď potom konečne vybehnú, aby začali prikrývať, vy už máte na "športovú halu" zarobené.
Ak si dom týmto spôsobom pripravíte, nabudúce bude stačiť aj bežný dážď a vopred prikrytá strecha - pretože ani divá sviňa nevie, čo sa deje medzi plachtou, novými železobetónovými stropmi a starými trámami.

Takže športovisko je pripravené, netrvá dlho a v dome vám začne kvapkať, cŕkať a tiecť.
Vy postupne rozmiestňujete hrnce a handry v priestore. Ako na strope pribúdajú kvickajúce kopčeky špinavej žltej vody, pridávate ďalšie a ďalšie.

A teraz ideme športovať!

V tropickom lesíku kvapiek, nádob a vyše 80% vlhkosti začnite kľučkovať. V papučiach alebo naboso, na tom nezáleží. Podstatné je, že na bielej dlažbe, no ani na farebnom linoleu neuvidíte mláčky a prskance vody, na ktoré už nevystačili hrncové a handrové rezervy.
Pekelne sa to šmýka a je na vás, akí budete šikovní...

Tip pre odvážnych: ak si chcete zábavu ešte trochu okoreniť, stanovte si cieľ!
Napríklad, že vám ani raz nekvapne na hlavu (nesplniteľné;-).
Môžete sa s partnerom vzájomne kontrolovať, či ten druhý nemá na šatách mokrý fľak (vhodné sú biele tričká). Kto prehrá, prevezme v ten deň vytieraciu šichtu (nie zadku, ale podlahy!).Môžete uzatvoriť stávky, koľko dní neuschne vyprané šatstvo!
Alebo kto prvý urobí na zemi gymnastický špagát, prípadne čo najelegantnejšie získa stratenú rovnováhu!
Najdôležitejší znak úspechu v indoorovom slalome je však - nespadnúť!


Vyhráva ten, kto prežije v zdraví!


Jednotlivé etapy sú síce časovo ohraničené zásobami vody v medzistropnom priestore, avšak celá súťaž
v indoorovom slalome je koncipovaná v dlhodobejšom horizonte a končí až splnením posledných podmienok - zastrešením obydlia a jeho definitívnym vysušením.
Do tejto fázy športového projektu sa mi zatiaľ nepodarilo dostať.


*
Na záver len dodám, že ak máte tú smolu a bývate v oblasti postihnutej záplavami, budete chcieť pravdepodobne namiesto indoorového slalomu praktikovať indoorové vodné pólo či vodný futbal.
To už je však samostatná kapitola, ktorej sa budem venovať jedine v prípade, že by povolila masívna hrádza vodného diela Gabčíkovo.

10 komentárov:

  1. no obavam sa ze ked povoli gabcikovo tak sa venovat nebudes uz vobec :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. good point
    ale zase - nemusí povoliť naraz...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no vieš, optimizmus ako optimizmus. keď uvažuješ o osude ľudstva, nárazoch meteoritov a podobne, môžeš byť pesimista, lebo v kútiku duše dúfaš, že počas tvojho života nepríde na moment, kedy by si tesne pred rozmetaním mohol zavrčať "ja som to vravel"... ale keď ide o tvoju strechu nad hlavou, v ktorej máš všetky prachy a rád by si pod ňou spal, kým dorazí ten meteorit... vtedy si kurva nemôžeš reálny pesimizmus dovoliť! a vieš prečo? lebo ono sa to všetko viac než dostatočne serie aj BEZ toho pesimizmu... ergo je úplne jedno, čo si, serie sa to aj tak - ergo milionári s receptami na šťastie vravia, že treba byť optimista.
    navyše, ja som multiosobnosť :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. aha, tak sa dneska v njuspiku hovori schizofrenikom? :D .... a vies ze ja by som si rad zazil moment ked by som mohol zavrcat "ja som to vravel"?, mna skor sere ze ten moment nenastane :D

    btw. urobil som update personalneho dizajnu na leto, takze uz nevyzeram tak temne, ak chces tak tu: www.lyrika.sk/1

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No krásne :) trosku mi to pripomína situáciu, kedy známi menili strechu na chalupe - celý mesiac nepadla ani kvapka vody, na víkend hlásili krásne počasie, tak šup dolu so strechou. Samozrejme, akonáhle bola dolu posledná škridla, kvap kvap :) pršalo dva dni a dve noci vkuse :)) samozrejme nechýbalo športové nasadzovanie plachiet, následné vylievanie vody z priehlbín v plachtách a dokonca aj jeden nechcený kamarátov kúpeľ v plachtovom bazéniku.

    So strechou si človek užije srandy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jááj, smejem sa hlasno :-D to je dobrééé!
    očúvaj a aj týpkovia ako ty sledujú módne trendy? napr. že v nejakom metalovom časopise napíšu, že "na jar 2009 bude v móde pastelová cyklámenová, najlepšie skombinovaná s pistáciovou zelenou, prípadne cítronikovo žltou"??? :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. nooooo kedze modou ako takou pohrdam tak veru neviem ci take nieco uverejnuju, ale urcite sa ustnym podanim siri co je true a co nie a to si potom vsetci ti patnastrocni osvoja a chodia pekne v uniformach a zazeraju na kazdeho kto je iny. ale tak je to asi v kazdej subkulture a spolocnosti. mne sa minuly rok stalo ze mi kamarat drzkoval do toho ze nosim patriadkove vybijane naramky a ze to je take imidzovane a co ja viem ake.... :)))))
    no a co sa tyka farieb pre metalistov a gothov ako takych: cierna az kym neobjavime tmavsiu :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. cierna az kym neobjavime tmavsiu - to si napisal kraasne :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).