Google+ Riddick's Realm: Riddick v zajatí crapkultúry 2

01 novembra 2009

Riddick v zajatí crapkultúry 2

alebo všetci čítajú bujvár

K napísaniu tohto príspevku ma inšpirovala informácia zo Života v rubrike honosne nazvanej Ľudia a udalosti. Dozvedela som sa, že Erika Judínyová sa po krízach a utajovaní vzťahu rozišla s dákym že-fotografom Máriom Gottim a dôvodom bol priepastný finančný rozdiel medzi partnermi. Plus nejaký informačný šum navyše.
Uups.
Tak takýto je bulvár, ktorý na nás vyskakuje pomaly aj zo záchoda. Jedna totálne irelevantná informácia zabalená do balastu a navoňaná banalitou.
Zhmotnená zbytočnosť predávaná so ziskom.


Aby ste vedeli, za všetko môže návšteva u rodičov. Vždy, keď po čase prídem domov, popri degustovaní zázrakov domácej kuchyne si masochisticky listujem bulvárne plátky (čo je dnes vlastne každý časopis). Je to srandovný rituál, ktorý mi navodzuje atmosféru nízkofrekvenčného relaxu. Nechce sa mi to čítať, a tak len z titulkov a fotiek expresne nasajem, o čo také strašne dôležité som za posledné týždne prišla...
Pointou je napokon ubezpečenie sa o tom, že som stále maximálne spokojný nekonzument bujváru a o takéto životne dôležité fakty budem vášnivo rada prichádzať naďalej.

Ako teraz:
Judínyová mi zarezonovala ako moderátorka voľaktorej variácie na extra tupé tliachanie o smotánke a so smotánkou. O mužskej selebrite s rómsko-talianskym menom Mário Gotti, holou hlavou a odhalenou hruďou som jakživa nepočula.
Fascinujúcich však bolo hneď niekoľko detailov.
Keď bol ich vzťah taký utajovaný, ako to, že o ňom každý vie? (teraz už bohužiaľ aj ja)
Čo je preboha priepastný finančný rozdiel? Jeden z nich je milionár? A ktorý?
Znie to, akoby mysleli jeho. Pán Fotograf. Každému je hneď jasné, že asi nefotí stromové zátišia. Tie príliš nevynášajú - ani bubáky, ani do výšok.
Takže on je ten nafúkaný pracháč, ktorý zničil vzťah povyšovaním sa? A to ona je akože chudobná? (no keď priepastný rozdiel, tak niektorý z nich by asi mal byť v tej priepasti, nie?) Lenže vzhľadom na to, ako dlho sa už Erika prepracúva štruktúrami súkromnej televízie, chudobná isto nebude. Keby som sa bulváru venovala, určite by som vedela podoprieť svoju domnienku aj infoškou z prvej ruky, v ktorej štvrti a kedy si kúpila nový byt. Ale kašlem na to.

Posledná vec, ktorá mi po potlačení dávivého reflexu napadla, bol vplyv takýchto správ na ľudí.
Vplyv plytkých, falošných splaškov valiacich sa zo všetkých strán, ktoré sa nám ukladajú do hláv, či chceme alebo nechceme... druhý stupeň škodlivosti hneď po reklamách.

Aj ja mám pocit, že som výletom do každodennej slovenskej buj-reality stratila 1 bod zo svojho čoraz ťažšie udržateľného a namáhavo trénovaného IQ.
Ale tým dobrodružstvo nekončí.
Keď už bod, nech to stojí za to - a majú z toho niečo aj moji čitatelia!
Pozbierala som všetky psychické sily, pozrela do televízneho programu a našla, čo som hľadala. Reláciu o slovenských kvázi-osobnostiach, ktoré sa u nás volajú selebrity. Len to nebola tá najpôvodnejšia, najoriginálnejšia s Erikou v skorohlavnej roli, ale iba STVéčková s názvom Extra.

Svoje závery zhrniem heslovite. Obávam sa, že zamýšľať sa hlbšie nad každou kapitolou by bolo zbytočným plytvaním priestoru a odporovalo by to samotnej podstate bulvárnej mašinérie - myslieť zakázané!

Prvé dojmy som si značila takpovediac "lajv", komentáre rozšírila potom:

Andrea Chabroňová príšerne sssyká.
- nepamätám si, či to robila aj keď som ju videla naposledy, ale radšej dúfam, že káblovka má blbý signál

Magda Šebestová, partnerka dákeho futbalistu Filipa Šeba. Organizovala módnu prehliadku a možno bola kedysi Miss. Vraj jej nechýba práca modelky, lebo teraz vidí, koľko je za tým tvrdej driny a hlavne čakania...
- keby sa našiel odvážny novinár, ochotný spísať najtrápnejšie klišé o tých najľahších astronomicky platených povolaniach, výroky o tvrdej drine modeliek by s prehľadom zvíťazili. Opakuje ich každý návrhár, fotograf, manažér i model na svete - už celé desaťročia.
No vlastne áno - celé dni nič nežrať, sedieť pred zrkadlom, pokým na vás niekto nanáša deká farby a litre laku, potom chodiť po móle, pózovať fotografom, lietať z Paríža cez Miláno do New Yorku, nemať ani čas rozhádzať tie tisíce dolárov a každý pracovný deň končiť na ožran párty - to je taká príšerná drina, že ani majster zo zlievární by s nimi nemenil!
- podľa nasledujúceho kontextu myslela čakaním to čo sa deje v zákulisí módnych prehliadok. Chúďatá modelky, no ešte aj toto?!

Potom sa v zábere zjavil lesklý a nagelovaný Paviel Rochniak - a už sa mi nechce zase zisťovať ako sa to píše. U nás sa tomu hovorí vylízaný ako mucha z omáčky. Šokoval ma už úvodný pokec, lebo vraj bude krstiť svoju prvú knihu.
- zásadná otázka, ktorá sa okamžite ponúka, nie je ani tak o čom? (lebo tam si ľahko domyslíme, že asi o niečom, čo Paviel -dúfajme- ovláda - a toho veľa nebude) ale PREČO?!?
Potom ešte Paviel múdro odpovedal na otázky zacielené na módu, že jemu je zatiaľ všetko dobré, lebo má dobrú postavu a uvidí, ako to bude po tridsiatke, hahaha... Okrem toho som sa dozvedela, že on nakupuje vo Viedni, Miláne a Ešteniekde a tá biela polopriesvitná kreácia, čo vyzerala ako košeľa s dohúžvaným a rozdriapaným žabó, bola veľmi drahá. A vraj by každý človek mal mať doma aspoň zopár modelov od špickových návrhárov.
- tu sa mi ponúkla ešte iná zásadná otázka. Drahý Paviel, priemerný Slovák sa pýta - za čo??? Za pracovné výkony, nadpriemerné IQ, profesné schopnosti? Či nebodaj za tú zdanenú almužnu, ktorú nás nútia nazývať plat?!?

Po úžasne fascinujúcej informácii, že súčasná extra zmaľovaná priateľka extra-selebritného miliardára Borisa Kollára už vie, že dieťa v jej bruchu bude dievčatko, sme sa v celosvetovej premiére dozvedeli aj to, že sa bude volať Sára Zoe. Áách...
- hmm, aj moja bývalá spolužiačka má Sáru a nikoho to netankuje. Jedna z úžasných ilúzií bulváru je tá, že bežnému človeku prináša do života superhrdinov odvedľa, aby ľahšie zabudol na svoje reálne okolie...
- hmm, na mieste budúcej mamičky by som sa tvárila šťastne s rezervou. Vzhľadom na to, že o tri reportáže dozadu spovedali bývalú Kollárovu priateľku a matku predošlého dieťaťa, nekričala by som hop, kým niekomu nepreskočí. Aj tak mám silné podozrenie, že nositeľky Borisovho genetického materiálu idú do tohto podniku s vedomím povolených strát a utešujú sa aspoň myšlienkou, že spolu s potomkom budú doživotne zabezpečené...

Potom nejakú missku Veroniku ukazovali ako chodí na súkromnú Vysokú školu práva (dnes sú takéto zábery asi prudko "in", keď sa prefláklo, že aj podobné selebrity dostávali právnické tituly za turboštúdium) a potom riešili kliatbu missiek, že sa po svojich korunováciách rozchádzajú s frajermi.
- pche, kam sa na tieto problémy hrabe dodnes nevyriešený svetový mier!!!
Poučenie na záver od rozprávača - "dievčatá, ak sa chcete prihlásiť do súťaže miss, dobre si rozmyslite, či vám korunka za ukončenie partnerského vzťahu stojí". Hm, tento výrok by si zaslúžil Nobelovku.

Potom bola ďalšia reportáž z Bratislavského týždňa módy, takže sa mi definitívne potvrdilo, že tu naozaj niečo také máme. Vau. Nabudúce možno príde aj... okej, tak nič.
Úvodné avízo na reportáž sa divákov snažilo nalákať na dramatický oblúk, či je pravda alebo iba sen, že Senášiová sa vydá a Slotová bude mať továreň na látky. Dychberúce!
- kto je Lucia Senášiová? Rozpráva o sebe akoby bola Christian Dior.
- to prvé bolo prezentované ako pravda, to druhé ako sen, dovolím si však fabulovať, či to nebude opačne. Ako som si overila u mojej informátorky, Ľubomíra Slotová ("začínajúca návrhárka" - zaujímavé povolanie) naozaj JE manželkou toho Jána Slotu, najväčšej politickej selebrity a asi druhého najbohatšieho muža v republike. Takže si myslím, že madam Slotová, pokiaľ sa jej manžel dokáže vzdať zopár ciest tryskáčom, prípadne nového modelu, je k vlastnej továrni na látky možno bližšie, než slečna Senášiová k svadbe. Tej ešte stále môže
ženích zdrhnúť od oltára. Ale Janka Slotu už o peniaze neoberie nikto :-)

Uzavrieme to.
Okrem toho tam bola ešte záplava selebrít, o ktorých som v živote nepočula a cítim sa byť teda ťažko "out" - jednoducho nespoznávam horúce ksichty slovenského šoubiznisu, nedokážem identifikovať ich zamestnania, ani či hrajú v Paneláku a dokonca kvôli tomu ani nemávam nočné mory. Som out, out, out.
Out.
A ešte si o nich drzo otieram hubu, aj keď tomu prd rozumiem.
Out.
Ale zato ma dojíma mechanizmus vytvárania "osobností" bulvárom. A pokiaľ ide o televízne kráľovné bulváru aj vytyčovanie nových hraníc publicistiky medziprogramovou súťažou "Kto vymyslí lepší výplach mozgu v podobe riťolezného komentára, Markíza, JOJ alebo STV?"
Chcelo by to extra kategóriu do ankety OTO.

A už dosť.



Súvisiace:
Riddick v zajatí crapkultúry 1 (teleráno)
Riddick v zajatí crapkultúry 3 (superstar)

23 komentárov:

  1. jaaaaaaaaj velmo dobre som sa na tychto clanockoch pobavil. anet ja som OUT tiez a som na to hrdy, budeme OUT a hrdi spolu :)))) ... je to absolutny vyplach a som rad, ze sa tomu uspesne vyhybam (na mna ten bulvar lezie doslova zo zachoda kedze ked som doma na SK tak mame na zachode vzdy nejaky Zivot alebo tak nieco. ten ma aspon tu vyhodu ze tam byvaju ftipy). velmi ale naozaj velmi ma seru kydy ked nejaka ta selevrita zomrie, nedaj boze skor nez podla vseobecnej spolocenskej dohody mala. toj nedavno zomrel byvaly spevak rovnako byvalej kapely boyzone niekde na mallorce. mal 33. vsetky telky a radia v nemecku a rakusku sa predhanali v tom kto bude srdceryvnejsie nariekat a dorazili ma tym ked trepali o tom aka ho je skoda a kolko mal planov a tak. KURVA a to ostatni co zomreli mladi nemaju? tych skoda nebola? ale aj tak ma najviac desi to ako im to ludia zeru :(((

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ríly najs artikl....fakt pekny pohlad. Ja osobne som out, ale aj z toho dovodu, ze nie som v republike....inak by som asi vedela trocha viac..ale je pravda...ze z tolkych novych mien a tvari, ktore nespoznavam sa citim dokonca este viac out of Slovakia... no ale skor by som na to mala byt hrda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ako vždy výborne napísané Anet :) na pondelok ráno si ma dokázala výborne pobaviť :)

    Mám iba dve veci, ktoré by som chcela ROzhrnúť -

    1. Práca modeliek. Tie naše "kvázi-modelky-missky" vedia hovno o tom, čo je to skutočná práca modeliek. V USA a Francúzsku sa točí celý módny svet - a TAM je to psycho. Hoci skoro každý má na modelky rovnaký názor ako ty, ja túto "profesiu"-profesiu sledujem už zopár rokov a musím ti protirečiť.

    Byť modelkou je psycho. Nehovorím teraz o supermodelkách, ktoré si už vyšliapali svoju cestu úspechu, sú zabezpečené a môžu si vyberať prácu - hovorím o tých tisícoch "tvári bez mien" - v dnešnej dobe už nestačí iba dobre vyzerať. V dnešnej dobe musíš SAKRA dobre vyzerať, makať na sebe fyzicky, prispôsobovať sa návrhárom (Anet, úprimne, bola by si TY ochotná to robiť za tie prachy? JA teda určite nie. Viem, aké je ťažké udržať sa v kondícií. Byť "dokonalá"), pričom každý ťa berie iba ako "vec", ktorá má predávať. Modelky sú vešiaky na šaty, sú ich tisíce a tak sa k nim aj správajú. Za sebou máš tisíc krajších, mladších, dravejších ako ty, každú zákazku si musíš obehať, zháňať, presviedčať tých ľudí že TY si tá pravá...pričom KAŽDÝ ti do tváre šplechne, že pre neho si príliš malá, príliš vysoká, príliš tučná, príliš chudá, príliš ryšavá...atď atď atď. Je to PSYCHO. Stávaš sa iba tovarom bez mena. Každý si o tebe myslí, že si lacná štetka, lebo sa živíš telom a pre zvyšok sveta si...nuž, to, čo si napísala TY vo svojom článku :) Nuž, a prečo to tie baby potom robia? Lebo každá si myslí, že je to jednoduché, že stačí byť iba...pekná. Ďalšia vec sú prachy. V módnom priemysle sa točia obrovské peniaze, no trvá dlho, kým sa z "nikoho" prepracuješ na "niekoho". Aj to musíš mať obrovskú vytrvalosť, KOPEC trpezlivosti a doslova hrošiu kožu...alebo nekonečno veľa šťastia :)

    Plus musíš počítať s tým, že ak sa do 25-ky nepresadíš, tvoja kariéra skončila. Za tebou stojí milión žhavých -nástok, krajších, mladších, dravejších (opäť) :)

    O zmysluplnosti "profesie" modeliek sa myslím baviť nemusíme - ale mali by sme sa nad sebou všetci hlboko zamyslieť, či tá NAŠA práca je skutočne o toľko zmysluplnejšia a náročnejšia ako ich?

    Ja osobne mám aspoň istotu, že ma zamestnávateľ nevykopne z minúty na minútu kvôli tomu, že priberiem dve kilá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A druhá vec je bulvár - keďže nemám kedy pozerať telku, tieto veci ma obchádzajú, ale keď chytím do ruky nejaký časopis, vždy si to rýchlo preletím, ako relax je to fajn.

    Ale darmo sa budeš ty alebo ja rozčuľovať o nezmyselnosti tohto všetkého, pravda je taká, že ľudia to vždy žrali, žerú, a vždy žrať budú. Preto tieto relácie existujú, keby to nikto nepozeral, zanikli by. Lenže ľudia to chcú, chcú sa pozerať na tých "horných 10 000", smiať sa na nich, akí sú márniví a hlúpi, a pritom tým iba upokojujú sami seba, že oni síce toľko peňazí nemajú (aj keď by samozrejme CHCELI), ale aspoň nie sú TAKÍ AKO ONI. Búchajú sa do hrude a myslia si, "vďakabohu že JA som iný, JA som normálny, skromný človek, JA som správny". A takto to skutočne funguje. Ľudia to potrebujú. Chcú. Aby si mohli povedať, že ONI takí nie sú...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Máš pravdu Aneta, je to odpad, ale patrí k nám. No myslím si, že už nie dlho. Nebudem tipovať roky, ale takéto sračky nemajú dlhú životnosť. Potrebujú sa len „vyvŕbiť“ a potom zmiznú v jame zabudnutia. Spoločnosť sa vyvíja a začína hľadať plnohodnotnejšie, pôsobivejšie, zaujímavejšie, originálnejšie, „poctivejšie“ a inak kvalitnejšie spôsoby trávenia voľného času. Tieto smetánky a pod. už dlho nevydržia (bodaj by som mal pravdu).

    A čo budú naše skvelé slovenské televízie vysielať? Len to, čo bude žiadať divák. Teraz žiada sračky a tak mu ich televízia dáva (čo je logické...). Keď začne v sobotu o ôsmej žiadať kvalitný film alebo nedajbože dokument o gorilách horských, televízia mu ho samozrejme DÁ, lebo to bude znamenať vysokú sledovanosť a veľa peniazov z reklamy pre generálneho.

    Viem - znie to ako úsmevná anti utópia. Ale snáď si nemyslíte, že nás tie pomýlené kokotky a piče trafené budú v sobotu o ôsmej otravovať donekonečna... ? Príde doba, kedy ľudí/divákov/čitateľov začne zaujímať „niečo viac“ než len to, že manžel pani Moniky chce Jánovi S. rozbiť hubu za to, že urazil rodičov jeho milej.

    Táto „zmena nálady“ je viditeľná už v našej kinematografii, všimnite si to: dlho nič. Fakt dlho a fakt nič. Slovenskí herci nerobili nič iné, len dabovali. Vlastne sme žiadnych nových ani nemali. Načo, veď čo by robili? V čom by hrali?

    Teraz, rovných 20 rokov po nežnej revolúcii, sú zrazu televízie plné nových seriálov (okej, 60% z nich je na hovno, ale o to teraz nejde, aj tam raz nadíde doba, kedy bude prvotným impulzom k vytvoreniu seriálu kvalitný scenár s dobrými postavami, zápletkami a dialógmi. Chce to len čas.) a ľudia začínajú chodiť do kín na slovenské filmy. Veď to je super! Len kebyže mám vymenovať desať nádejných mladých SK hercov, robilo by mi to problém. Kedysi mi to tiež robilo problém – lebo sme ich desať nemali. Dnes mi to robí problém preto, že by mi napadli ďalší tridsiati. Mať 30 dobrých mladých hercov v takej malej krajine, to človeče nie je zlé.

    Týka sa to i časopisov. Áno, Život naozaj ponúka túto nechutnú smetánkovskú dvojstranu. Ale ja sám ním často a rád listujem a sem-tam narazím na zaujímavé reportáže alebo články o historických udalostiach a postavách našich dejín (od Masona cez Rasputina po Hitlera). A takýchto časopisov by som mohol menovať viac (iste, určite aj Žurnál má svoje chyby, ale ak to porovnáte s časopisom Markíza...).

    Dokonca sa to týka aj jednej relácie o SK smetánke. Môžete mi veriť, je mi z tých záberov na „super akcošsky s mladými, úspešnými a bezstarostnými“ na grcanie. Ale „Na streche“ k nim má ďaleko a je to podľa mňa PRESNE tá cesta, akou sa máme uberať (ak už teda musíme mať „reláciu o smetánke“): žiadny trápny bulvár ani vyložene debilné zavádzajúce informácie, ale moderátorka, ktorá si POZVE „známu tvár“ (a treba povedať, že mám dojem, akoby to boli ľudia, ktorí predsa len už aspoň niečo troška dokázali - a čo je zlé na tom byť len" hercom alebo spevákom?) a baví sa PRIAMO S ŇOU. Čistý príklad: klan Hrycovcov "nemusím", ale aspoň si doriti niekto dal tú námahu pozvať otca do relácie, normálne mu položiť priame otázky o smrti vlastného syna a to už ASPOŇ TROŠKA výpovednej hodnoty v sebe má.

    Tak nám všetkým prajem, aby nám to vyšlo. Kokoty a piče budú vždy a stále. Pravdaže. Ale ich počet sa dá obmedziť. Ako keď sú premnožení diviaci. Poľovníci zoberú psov, pušky, slivovicu a hor sa "prečistiť stavy".

    Tron

    OdpovedaťOdstrániť
  6. paviel este nema 30 rokov? :-O tak teda ja ze to je taky vyzity 40tnik....
    nuz, ja sa tiez zrazam s bulvarom len u svokrovcov na chate, cize tak 4x do roka. a uplne mi to staci na uistenie sa, ze o nic neprichadzam }:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tron: sorry ale tvoj optimizmus nezdielam. Ked sa pozries do zahranicia ktore je vyvojovo dalej ako my (aj co sa tyka spolocnosti a televizie a tak), tak zistis ze bulvar stale vladne a vladnut bude. ludia to proste chcu a neverim ze by sa ta masa vzdala svojej oblubenej zabavy na ukor tych hnusnych bohatych co hovno robia atd. Vznikaju stale nove bulvarne relacie a bulvarne casopisy su stale hrubsie a hrubsie....
    Jennka: sorry, ale ani tak nevytlacim slzu nad chuderkami modelkami. vybrali si tu robotu tak isto ako my svoju nech uz je ich motivacia akakolvek. to ze su krepe a nezistia si co to obnasa ich nijako neospravedlnuje. a nariekanie nad tym ake je to strasne narocne a namahave a psycho je len dokaz ich neskonalej ubohosti a hluposti. ja sa napr. musim potykat s neskonalou byrokraciou a nevolou prelozit slamku krizom lebo sme statna firma a nemame konkurenciu. ale nejdem nariekat do telky ake je to frustrujuce a vycerpavajuce lebo je to moja praca ktoru som si vybral a ktora mi umoznuje zit tak ako ja chcem. Argumentovat tym ze my by sme to nesli robit je tiez nevhodne, ony by zase nesli robit moju robotu pre X dovodov. A to ze ich beru ako tovar a su zredukovane na objekt nie je nasa chyba, ale v prvom rade ich a celeho toho zbytocneho kolosu ktoreho su sucastou. Nech si chudatenko modelecka s narocnou vycerpavajucou a psycho pracou ide lahnut do bane a rubat sutre co ma nad hlavou a padaju na nu, alebo vsatavat nad ranom aby mali ludia rano cerstvy chlieb, nech ide tahat 24-hodinovku na pohotovost...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jennka, ja tiež patrím k tým, čo chápu, že práca modelky je psycho. No napriek tomu ich ani na sekundu nepoľutujem, pretože je to ich voľba, stať sa vešiakom, je to ich voľba chudnúť a priberať podľa aktuálnych požiadavkiek módy (mimochodom, kto diktuje tieto požiadvaky a prečo by sme mali "give a shit"?). A že nevedia, do čoho idú, nie je ospravedlnenie. Po prvé, ak mám vytúžené zamestnanie, tak si o ňom niečo zistím a neriadim sa iba tým, ako pekne to vyzerá na obálkach. A keď sa už taká "chuderka" dostane do toho kolotoča a vidí, o čom to je, má predsa možnosť vycúvať. Iba ak by cinkanie mincí na účte bolo silnejšie, resp. pipka má úplne obrátený hodnotový rebríček. A navyše, aký je výsledok takejto "ťažkej práce modelky"? Nijaký! Dievčence neprínášajú ľudstvu absolútne NIJAKÉ hodnoty. Sú to výstavné skrine pre ťažko zarábajúci svet módy, ktorý sa nám snaží vnútiť predtavu, že šaty a nie činy robia človeka! Nehovoriac o tom, že maria snahy hnutia žien za rovnoprávnosť (teraz nemyslím extrémne feministky, ale racionálne uvažujúce ženy, ktorým sa nepáči, že ženy to majú na svete ľahšie len preto, že sú, nuž, ženami). Slečny modelky sa pre diváka stávajú, ako si povedala, vešiakmi, objektmi, nikto za nimi nevidí človeka, a tak vzniká nebezpečné spojenie "žena, rovná sa niečo, čo má reprezentovať a veľa nerozprávať. Určite sa zhodneme, že obyčajný smetiar (haha, smetiari zďaleka nie sú obyčajní), na akého sa niektorí ľudia dívajú ako na odstrašujúci príklad toho, čo sa stane človeku, ktorý sa dobre neučí, teda že takýto smetiar prináša ľudstvu neporovnateľne väčší osoh než desať topmodeliek. Bez smetiara by sme sa zmenili na šváby. Bez modeliek by sme akurát prišli o komplexy, či sa dobre obliekame. Pravdaže, netreba opomenúť takzvanú charitatívnu činnosť niektorých modeliek. Tak to je, priatelia, niečo, z čoho sa mi chce... povedal by som grcať, keby to slovo nebolo prílišným zjemnením. Je vrcholne obscénne, keď niekto, kto si vybral "utrepenie pred zrkadlom, aby si zarobil na chlebík", pôdobí dojmom dobráka, kým my tu dolu, s normálnym zamestnaním, sa pomaly cítimme vinní, ak si nekúpime aktuálne Nona bene.

    Mischo

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Riddick, vďaka, že sa vieš aj za nás tak pekne nas...hnevať :o).
    Inak svet, ktorý popisuješ, by mohol byť dobrou predstavou pekla... keby pre iných nebol, žiaľ, predstavou neba.
    Mischo

    OdpovedaťOdstrániť
  10. bože, čo to tu za chvíľku narástlo... chcem odpovedať Jennke k jej prvému príspevku (potom prečítam ďalšie) - Jennka, PRESNE to isté, čo tak súcitne píšeš o modelkách, sa deje aj MIMO sveta modelingu pri hľadaní bežnej práce. neviem koľkokrát si si ju už hľadala, ale príde čas, keď to budeš počítať na prstoch dvoch rúk a kedy už nebudeš mladá, krásna a bez záväzkov ako tie modelky - potom si znova prečítaj argumenty, na základe ktorých súcítiš s modelkami a zrazu uvidíš, že si zažila to isté a ani si nemusela byť modelka a vypracúvať sa ku krásnym prachom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tron - mno, na môj vkus si naozaj priveľký optimista, ale bodaj by prišlo na tvoje slová :-)
    bohužiaľ verím skôr smutnejšiemu scenáru a vyznávam aj teóriu o tom, že všetko so všetkým súvisí - a v štáte, kde kultúra, osveta a vzdelávanie obyvateľstva je na chvoste záujmov - tam vyrastá len generácia tupcov. podľa mňa to vidieť všade naokolo, okrem iného v smutných štatistikách pokiaľ ide o čítanie detí a sčítanosť vôbec, v katastrofálnej podpore vzdelávacích inštitúcií a knižníc... vidíš to vo vlaku, keď si jediný vo vozni, ktorý má v ruke knihu... a tak ďalej. ľudia trochu náročnejší na kultúrne stimuly sú a vždy budú v menšine. čo je na jednej strane prirodzené i normálne... a už sa o tom nebudem rozpisovať.
    chcem tým povedať, že neverím, že sa v dohľadnej dobe stane zázrak a odrazu, pozvoľna sa tu zjaví majorita ľudí, ktorí si vyžiadajú na STV dokument o gorilách a ten bude mať vyššiu sledovanosť ako Panelák. nie, nie. TO je utópia.

    na tom, aby ti národ neohlúpol, treba systematicky pracovať. tento štát robí už desaťročia všetko iné, len nie toto.
    na strednej škole nám raz profesorka povedala - "počkajte študenti, teraz sme len pár rokov po revolúcii, ale príde čas, kedy si táto krajina uvedomí, že potrebuje aj kultúru a osvetu. potom naša profesia bude zaslúžene rešpektovaná i ocenená."
    vtedy som bola žaba a na moment som jej aj verila... dnes viem, že v mojom živote to nebude!

    P.S.: „Na streche“ má síce zaujímavý formát, ale v istých momentoch dokáže byť tak mohutne riťolezecká, až som presvedčená, že keď vznikali všetky tie Smotánky, inšpirovali sa u Olgy...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Mischo - vyjadril si to absolútne perfektne. Vytesať do kameňa. Díky.

    Dodala by som už len to, že bez modeliek by sme nemali ani komplexy, že pri výške 180 nevážime 42 kíl aj s bagandžami :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Preboha ľudia. Ešte raz si prečítajte môj príspevok. Ja sa modeliek nezastávam, iba som ozrejmovala, že ich práca NIE JE až taká jednoduchá, ako sa na prvý pohľad zdá. NIKTO ich neľutuje, nikto nad nimi nejojká.

    Tak vo co gou?

    Na svete existuje tisíc ďalších funkcií (vrátane manažmentu), ktoré sú absolútne bezcenné ale hriešne platené. Tak prečo si vždy každý kopne do modeliek? :) pretože nám na oči vyhadzujú naše fyzické chyby? Ja osobne nemám pocit že by som mala mať 49 kíl a to sa o modeling z čisto záujmového hľadiska zaujímam už pekne dlho...

    Takže calm down. Všetci normálni ľudia vedia, že smetiari sú dôležití (a DOBRE platení) plus ďalších x ďalších ľudí, ktorí sa starajú o to, aby sme mohli žiť "civilizovane". O tom ale táto debata vôbec nie je :)

    Takže ešte raz...modeliek sa nezastávam. Iba ozrejmujem ich povolanie. Ja osobne poznám asi 3 ľudí, ktorí sa nesťažujú na svoju robotu a nebedákajú, aká je ťažká, ako sa narobia a ako sú málo zaplatení :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ale jennka ludia si kopu aj do manazerov. takisto si robosi kopu do nas kancelarskych krys (bezne aj vramci rodiny ked je jeden makacenko a druhy sedi do vecera v kancli) atd. etc. atp., ale podla mna hlave modelky nariekaju ake je to narocne tazke vycerpavajuce psycho atd. jasne, normalny clovek si zanadava doma alebo do piva. manazer ma nieco v hlave a tak si to radsej necha pre seba. ale modelky idu nariekat do telky lebo nevedia co so sebou od radosti. a uprimne povedane, k tej jednoduchosti, tak ako su pre mna niektore cinnosti spojene s mojou pracou casom jednoduche lebo sa zautomatizuju alebo pridem na finty ako si ich ulahcit a co robit, tak isto je to aj u modeliek. je mi luto, ale stale nevidim tu preukrutnu narocnost ktora by mala byt dovodom tych narekov a staznosti...

    a aj ked ma nepoznas osobne tak si ma kludne pridaj k tym trom ludom. ja som so svojou robotou spokojny, nadavam vzdy len na ludsku hlupost a zbytocne komplikacie, ale to nie je robotu ale hlupymi ludmi a tym sa nevyhnem nikde...

    OdpovedaťOdstrániť
  15. smetiari sú dobre platení?
    kedy robia nábor? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. rozhodne su smetiari lepsie plateni ako zamestnanci v skolstve....

    OdpovedaťOdstrániť
  17. a možno by som ani nemusela dochádzaním do roboty stráviť 3 hodiny denne...

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Anet, kamarát to skúšal. Povedal, že smetiari, to je druhá mafia :) vraj kto nie je "z rodiny", nemá šancu :))))

    geronimo, nikto od nikoho nechce aby nariekal nad modelkami - ak som tak vyznela, skutočne som to nemyslela ako ospravedlňovanie. Iba som chcela poukázať na to, že na to byť modelkou nestačí byť iba pekná, a nie je to také jednoduché, ako to vyzerá. Ale každý si vyberáme svoju prácu - vzdychať a ochkať nemá zmysel.

    Ak si všimneš, do telky vždy ochkajú a achkajú iba tie neúspešné modelky. Môžeš si domyslieť, prečo :) ja ti zase môžem poslať kopec video záznamov, na ktorých si modelky vychvaľujú svoju prácu, ako ich baví, bla bla (bodaj by nie keď už dosiahli "niečo" :)) ).

    Samozrejme, že sa medzi nimi nájde veľa namyslených ****, ktoré si myslia, že sú stredobodom vesmíru. Ale takisto sa tam nájde aj veľa normálnych žien/dievčat, ktoré si miesto postu sekretárky/manažérky/bla bla zvolili jednoducho túto cestu a baví ich to.

    Ale myslím si že hlúpe, arogantné a namyslené ženy nájdeme úplne všade (a niektoré nie sú dokonca ani také krásne, ako sa domnievajú) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Áno - a Geronimo, si teda oficiálne štvrtým človekom ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. mňa môžete rátať ako 4 a pol. bola by som so svojou prácou úplne spokojná, keby som za ňu dostávala raz taký plat

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Anet, myslím že čo sa platu týka, nikto by sa asi zvýšeniu nebránil :)

    Nuž ale niečo som ešte chcela - veľmi sa mi páčilo, čo napísal Tron. Veľmi by som bola rada, keby to bola pravda a skutočne sa to stalo (a moje večne optimistická duša stále dúfa) ale keď sa pozriem okolo seba...budem sa opakovať, ľudia CHCÚ takýto druh zábavy. Ako inak by bola sledovanosť Vyvolených alebo Veľkého Brata taká veľká??

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Jennka, ja si kopnem do ľubovoľného civilizačného neduhu a darmožráča. A keď si poriadne prečítaš môj príspevok, tiež zistíš, že je o niečom inom, ako si si domyslela.
    Mischo

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).