Google+ Riddick's Realm: Popkultúra ide do politiky

19 marca 2010

Popkultúra ide do politiky

Popri cestách sa už zjavujú bilbordy politických strán, ktoré budú o naše hlasy bojovať v parlamentných voľbách 2010. Objavila som jeden absolútne výnimočný... komiksový!!!

Strana Zelená vlna sa prezentuje graficky pomerne jednoduchými bilbordami, avšak podporenými údernými heslami typu "Zdravotníctvo bez čakania? Vieme ako na to!" alebo "V roku 2010 sa nesmiete báť o svoju prácu!!!" Nič nové pod slnkom, každá politická strana (hlavne pred voľbami) sa rada oháňa silnými rečami.

Oveľa zaujímavejšie je bledozelené pozadie... Nie strany, ale bilbordov. Neviem, kto to vymyslel, a či sa predstavitelia rozhodli osloviť mladšiu generáciu obľubujúcu komiksy, faktom však je, že na bledozelenom pozadí bilbordov Zelenej vlny nájdete... komiksové bublinky.
No nielenže bublinky, tieto bublinky hlásajú klasické komiksové citoslovcia v angličtine!
CRACK!    WHAM!
HISS!  OUCH!
SNAP!    VROOM!     BZZT!
Váááu, úžasné! Milovníci komiksov už isto vedia, koho budú voliť, kto im rozumie! :-D A nad metaforickým vzťahom jednotlivých bubliniek k volebnému výsledku Zelenej vlny sa zatiaľ môžeme zamýšľať.... 

Nepodarilo sa mi urobiť slušnú fotografiu, na ktorej by bolo bublinky vidieť, tak si pomôžem jedinou, ktorú som našla na (asi) recesistickej stránke wtf.Stratégie.sk.

 © wtf.Strategie.sk, s povolením

Súvisiace:

6 komentárov:

  1. Anet, kde sú tie bublinky?

    Ale pekné oživenie. Stále lepšie ako hlava Robertka v gigantickej veľkosti...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pozri sa poriadne na pozadie... bohužiaľ, aj na tejto fotke ich vidieť iba matne. Chcelo by to lepšiu kvalitu. Alebo sa začni obzerať, určite v Bratislave nejaký uvidíš ;-) Možno iba na okraji, pri cestách. Lepšie neviem poslúžiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jejda, my mame taky na zaciatku ulice, ale tie bublinky som si este nevsimla... by ma naozaj zaujimalo, koho to ma oslovit }:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Len sa dôkladne zadívaj, keď pôjdeš okolo na prechádzku. Zaručene sa pobavíš. A keby si náhodou objavila ešte nejaké nové citoslovce, pridaj mi ho do zbierky ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nuž Anet, na tvoju radu sa teda na nejaký zadívam, som zvedavá :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dokelu, uz ten bilbord prelepili :(

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).