Google+ Riddick's Realm: Šťastné a Cocové!

01 apríla 2014

Šťastné a Cocové!


Robert Bryndza: A very Coco Christmas (Coco Pinchard novella)



Môj veselý vzťah s Coco Pinchardovou pokračuje.


A very Coco Christmas je novela (možno dlhšia poviedka, záleží na kritériách) určená pre fanúšikov Coco, ktorí čítali minimálne prvý diel jej príhod. Ak by ju vzal do rúk nováčik, nestalo by sa nič hrozné, ale unikli by mu rôzne súvislosti, ktoré by potom nachádzal v pokračovaniach, no so slabším výsledným efektom. Sú prípady, keď práve prehádzaná chronológia prinesie viac pochopenia i potešenia, a toto je jeden z nich.

Útla knižočka formátu A5 opisuje udalosti vianočného času roku 1985, a hoci ešte nejde o e-mailovú komunikáciu, je to beletrizovaný denníkový zápis našej známej žienky vo veku sladkých osemnástich - v ktorom sa dozvieme nielen jej skutočné krstné meno, ale nazrieme aj do začiatkov jej romantického vzťahu s budúcim manželom Danielom, prvýkrát stretneme jeho mamičku Etelu, zoznámime sa s moriakom Johnom Paulom Belmondom, rodičmi Coco, v pozadí sa mihne Chris Cheshire, a dokonca zistíme, ako švacnutá Meryl k svojmu Tonymu prišla :-)

A i keď to nebude objavovanie Ameriky a možno vás nečakajú ani výbuchy smiechu, opäť sa musím opakovať - je to zábavné, milé, srdiečko zohrievajúce a vôbec celé také vianočné :-) Keby sa raz o Coco Pinchardovej nakrúcal film, vynikajúco by to fungovalo ako vtipný prológ plný romantiky aj gagov.

Knižočka má len 70 strán, v anglickom originále vyšla samostatne, čo na našom knižnom trhu nie je veľmi reálne, avšak dočkáme sa jej buď v niektorom ženskom časopise alebo možno ako súčasti tretieho knižného dielu. Malo by to byť ešte v tomto roku, možno práve k Vianociam. Toto sú exkluzívne infošky z prvej ruky, presnejšie sa to vyvrbí časom ;-)

Bohužiaľ som si nevedela vybrať žiadnu vhodnú ukážku, ktorá by sa dala vychutnať bez kontextu. No tým, ktorí už Coco čítali a páčila sa im, odkazujem, že toto je k ostatným knihám povinné čítanie :-) Ak máte obstojnú angličtinu a neviete vydržať, zaobstarajte si ju samostatne.

Ten spomínaný tretí románový diel vyjde vo Veľkej Británii už koncom apríla a bude sa volať Coco Pinchard, The consequences of love and sex. Že to bude niečo ako tehotenský denník, som už písala v článku o Láske ako prekážke.

A ešte si pozrite Roberta Bryndzu, ako predstavuje A very Coco Christmas :-)







Robert Bryndza: A very Coco Christmas (CreateSpace, 2013)






Súvisiace:
Robert Bryndza: E-maily Coco Pinchardovej
Robert Bryndza: Láska ako prekážka (Coco Pinchard 2)
Ján a Robert Bryndza: Mrcha Hollywood
Stephen Clarke: Merde! Rok v Paříži
Christopher Moore: upírska trilógia

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).