Google+ Riddick's Realm: Štěpán Kopřiva: Asfalt II - Efektivní brutalita (ukážka)

15 septembra 2014

Štěpán Kopřiva: Asfalt II - Efektivní brutalita (ukážka)

Že sa to odohráva v Pekle a že je to riadne mäso, sme si povedali už v recenzii audioknihy s podnázvom Poslední tři týdny.
Potom som k tomu pridala ešte zvukovú ukážku z prvej časti, tu si stručne predstavíme druhú časť.



Hoci po prvej porcii nasiaknutej krvou sa to zdá byť nemožné, v druhej audioknihe akcia ešte viac graduje.

Kuffenbachovo komando mieri do pekelnej megapole Tartarus, kde sa krok za krokom prepracúva k vytúženému cieľu opustiť Peklo a vrátiť sa na Zem medzi živých...
Dejú sa neuveriteľné veci, ale aby hrubá kniha skončila tak, ako sa celý čas očakáva, to by bolo príliš triviálne. Môžem vám však sľúbiť, že záver sa ponesie presne v duchu celého diela a odohrá sa fakt vo veľkom štýle :-)

A tu je môj ukážkový favorit z druhej audioknihy.
Pomôcka - pekelné knieža Ba'al Zebul je šesťmetrová mucha!

Kuffenbachova pěst probourá chitinový krunýř. Ruka mu do Ba’al Zebulova těla zajede po loket. Když ji vyrve ven, je obalena laloky středního střeva. Z otvoru vyhřeznou vousy malpighických žláz.
Dobrá rána. Až na to, že na Knížete nemá žádný účinek. Máchne nohou a Kuffenbach odplachtí přes půl obchodu. Rovnou do police s elektrickým nářadím.
Kdyby měl takovýhle levý hák Henry Cooper, v šedesátém třetím by měl Muhammad Ali místo hlavy placku, letí Kuffenbachovi opile mozkem, zatímco se na něj sypou vrtačky, frézy a excentrické brusky. Pokouší se vyprostit z trosek skříně, ale Ba’al Zebul je už u něj. Sevře ho kleštěmi předních nohou, lehce vytrhne z police a přimáčkne k zemi. Přiblíží k němu hlavu, jako by ho chtěl políbit. Kuffenbach mu vleže prokopne příkyčlí - ale je pozdě. Ze sosáku se odlepí první slza výměšků. Pleskne Kuffenbachovi o tvář.
Obličej se začne rozpouštět okamžitě.
Kuffenbach řve a snaží se vytrhnout, ale Kníže ho drží pevně. Major se zmítá, hrabe kolem sebe, ale nahmatává jen samá míchadla a hoblíky, obličej bublá a syčí, rysy se roztěkají a -
Do dlaně mu vklouzne hladká rukojeť.
Kuffenbach cvakne tlačítkem. Kuffenbach se rozmáchne.
Oficiální název sice zní ruční okružní pila, ale jeho otec tomu nikdy neřekl jinak než mafl.
Rotující kotouč minicirkulárky se zakrojí do Ba’al Zebulovy přední nohy.
Kdyby Kuffenbach tušil, že trhat mouchám nožičky je taková sranda, začal by s tím už v dětství.






Štěpán Kopřiva: Asfalt II - Efektivní brutalita
(Walker&Volf, 2014)






Súvisiace:
Asfalt I: Poslední tři týdny (ukážka)
Asfalt I: Poslední tři týdny (recenzia)
A bude hůř! Sbírka splatterových povídek
Agent JFK - Hitman
66+6 hororů ve sto slovech
Andrzej Pilipiuk: Upír z činžáku

3 komentáre:

  1. "Kuffenbachova pěst probourá chitinový krunýř." Autor asi kedysi hrával Morrowind... (http://www.uesp.net/wiki/Morrowind:Chitin) :-P

    Kopřivovým dielam nerozumiem, až na ten očividný "LOL, totál úlet rúbanica" rozmer. A čo sa obálky týka, páči sa mi tam akurát ten Steyr Aug (obľúbená puška). Tá nálepka parodujúca varovania z obalov albumov má byť schválný fór, alebo to tam dal vydavateľ ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmm, tvoja narážka na chitínový pancier v hre vyzerá ako by si nevedel, čo ozajstný chitín je... ale to sa dúfam mýlim a len som zle pochopila ;-)
      http://cs.wikipedia.org/wiki/Chitin http://cs.wikipedia.org/wiki/Vn%C4%9Bj%C5%A1%C3%AD_kostra

      Myslím, že nálepka je tam schválne (a zároveň od vydavateľa, oba varianty sú správne, ale rozhodne to bol zámer). Týmto dielam vládne hyperbola a tak to treba aj brať. Pre mňa to tiež nebude zamilovaný žáner, ale skúsila som a sem-tam takú nálož znesiem :-) Vnáša to do literárnych zážitkov pestrosť.

      Odstrániť
    2. Tá narážka bola fór. ;-)

      Už som si tú nálepku všimol aj na ostatných "Asfaltoch", takže záhada vyriešená...

      Odstrániť

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).