Google+ Riddick's Realm: Vínny vták

31 mája 2015

Vínny vták





krátky poetický útvar
s ilustráciou





Pri ceste stál bažant.
On povedal: "bažant na víne".
A mne sa v hlave poskladali prvé tri veršíky tejto básničky. Vzápätí sa k nim pripojila éterická (trochu erotická) predstava dvoch krásnych diev. Na jej základe som vytvorila druhú časť príbehu.

Aby ste o tú scénku neprišli, pokúsila som sa ju zilustrovať. Hlavne prosím neriešte proporcie, lebo aktívne nekreslím 18 rokov, a toto som zbúchala za štvrť hodinku ;-)

A teraz už:


Vínny vták


Bažant na víne
je na vine,
že už nie ste nevinné.

Povedal básnik svojim múzam
a stiahol špinavú plachtu
z postele.



To je všetko.

Súvisiace:
Princ z Perzie varuje (koláž)
filmový Titanic podľa Riddick v duchu "99 filmov pre ľudí, ktorí sa ponáhľajú"
Ťažký údel Edwarda Cullena (komiks)
a iné v rubrike vlastná tvorivosť

3 komentáre:

  1. Netušila som, že si kedysi kreslila. Čo sa ešte o tebe dozviem Anet? :) mne sa to veľmi páči, báseň je krátka, k veci, výstižná a zároveň veľmi snová. Presne podľa môjho gusta. Nemáš toho v šuflíku náhodou viac??

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ha, Jennka, ktorá baba v detstve nekreslila? :-) Skoro každá. Aj ZUŠku mám vychodenú. Som rada, že sa ti to páčilo, naozaj :-) Viac nemám, toto bola len ojedinelá šťastná náhoda.

      Odstrániť
    2. Ale nie každá baba chodila na ZUŠ-ku! :p no ale škoda že viac nemáš, aspoň teda dúfam že tých náhod bude viac :) ja by som sa potešila!

      Odstrániť

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).